RSS Feed

Raapale: moottorisaha

Raapale on lyhyt teksti, mininovelli tai novelletti, joka sisältää tasan 100 sanaa + otsikon. Raapaleet ovat usein hieman merkillisiä, omituisia tai yllättäviä tarinoita. Fantasia, scifi, suomikumma ja kauhu taitavat olla yleisimpiä raapalegenrejä.

Tässä keväällä 2017 koulussa malliksi kirjoitettu raapale. Oppilaat valitsivat sanasäkistä kaksi sanaa, joiden oli sisällyttävä tarinaan. Ne olivat moottorisaha ja katu. Genreksi haluttiin ilman muuta kauhu… Näin siinä sitten kävi.

¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Moottorisaha

Pärinä teki Korhosen hulluksi. Heti kun ilta hämärtyi, se alkoi. Kotikatua alas, uliseva kurvi alhaalla, rähäkkä kiihdytys mäkeä ylös ja raastava kaarros uudelle kierrokselle. Viisi viritettyä mopoa, isin ostamilla bensoilla.

Miten niillä oli varaa, miksi vanhemmat eivät kieltäneet? Koko kortteli valvoi, kiroili ja kuunteli, kun pakoputket paukkuivat ja moottorit karjuivat.

Oli aika antaa rällääjille opetus. Korhonen kaivoi ulkovaraston nurkasta vanhan Husqvarnansa, putsasi sen pölyistä, öljysi ketjut ja sääti sytytyksen. Ärisi kuin unelma.

Illalla Korhonen puki sadetakin päällensä, ei halunnut roiskeita vaatteilleen. Hän asettui vanhan portinkulman taakse ja tarkisti terän korkeuden.

Kun mopojono jyrisi mäkeä ylös, Korhonen oli valmiina. Husqvarna ärähti.

Bookmarks

Archives: