Kuvituskuva  
 
Kirjat
Kolumnit
Työpöydällä
Vinkkejä
Vieraskirja
 
 
Kirjat Etusivulle

►  Vieraskentillä

Hilla ja Noora käyvät liikuntaluokkaa uudessa koulussa. Pelit ja harjoitukset vievät jo kauas tutuilta kotikentiltä ja tutusta kaveripiiristä, riittävätkö kyvyt yhä tarpeeksi pitkälle?

►  Punaviiva

Punaviiva jatkaa Hillan ja Nooran tarinaa, joka alkoi kirjassa Aloituskiekko. Kirja oli ehdolla vuoden 2013 Arvid Lydecken -kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

►  Aloituskiekko

Nuortenkirja Aloituskiekko on ilmestynyt Kariston kustantamana elokuussa 2011. Uusi romaanisarja seuraa Hillan ja Nooran matkaa kohti huippu-urheilua, vaikka yhdellä jalalla seisten.

►  Mahalasku  ‒  kirjan voi lukea netistä, olkaapa hyvät!

Kaikkihan tahtoisivat kolumnistiksi lehteen. Saisi kärjistää, viisastella, sohaista, olla kirjallinen stand up-koomikko. Omalla nimellä ja kuvan kanssa. Mutta mistä niitä kolumneja oikein tulee? Mahalasku ‒ aloittelevan kolumnistin lyhyt oppimäärä on eräänlainen fiktiivinen vastaus tähän kysymykseen.

►  Tullaan juttuun!  ‒  sanomalehtiopetuksen opas alakouluille

Alakoulujen sanomalehtiopetuksen materiaaleissa hypätään usein suoraan tulkinta- ja arviointitehtäviin, vaikka sanomalehti sisältöineen saattaa olla lapsille vielä melko vieras. Tarvittiin siis matskua, joka ei tavoitellut sen kummempia kuin että tutustuttaa sanomalehden rakenteeseen ja sisältöön. Siltä pohjalta on helpompi alkaa opiskella syvällisempiä medialukutaitoja kuten arviointia, vertailua, tulkintaa ja pohdintaa. Toki niitä ujuttautui mukaan myös tähän opukseen.

►  HyväUni  ‒  huumorilla höystetty nuortenkirja

HyväUni on kirjoitettu väärin.. No niin onkin, ei sitä saisi kirjoittaa yhteen. Ja iso kirjain keskellä vielä! Mutta ei se ole kirjoittajan vika, jos joku tarinan hahmoista käyttää suomen kieltä kerta kaikkiaan huonosti.