Kuvituskuva  
 
Kirjat
Kolumnit
Työpöydällä
Vinkkejä
Vieraskirja
 
 
Mahalasku  ‒  Nordbooks 2010 Etusivulle

Mahalaskun synty

Helppoahan se, hyppää vain pää edellä mäkeen, Mahalasku siitä tulee..!

Mahalaskun runko ja ensimmäinen versio on luonnosteltu vuorotteluvapaalla jo syksyllä 2004. Sittemmin työelämän mullistukset laittoivat kirjoitustyön pitkäksi aikaa jäihin. Mutta pikkuhiljaa tarina jatkoi muhimistaan ja niin kuin kuulemma usein käy, alkoi elää omaa elämäänsä. Lopulta se lähetti itsensä Nordbooks-kustantamoon, joka julkaisi romaanin keväällä 2010.

Mediamaailman kritiikki ei alun alkaen ollut Mahalaskun keskeinen aihe, mutta sellaiseksi se matkan varrella muodostui. Keväällä 2009 iltapäivälehdissä päiviteltiin tähtitanssijan pömppömahaa ja päätoimittajaksi valitun naisen kelvollisuutta. Ellei lööppejä tietäisi todeksi, niitä voisi kuvitella Mahalaskusta reväistyiksi. On hämmentävää huomata, että huumorimielessä kehitellyt fiktiivisen toimituksen lehtijutut ovat sittemmin oikeasti toteutuneet oikeiden maakuntalehtien sivuilla.

Kuulostaa vakavalta, mutta ei ole. Mahalaskua voi ihan vapaasti lukea pelkästään kevyenä viihteenä.

Lasikattoja ja hiekkakakkuja

Innovatiivisuutta janoavan päätoimittajan sanalappuleikistä kehkeytyy aloittelevalle toimittajalle merkillinen projekti lehtimaailman lasikattojen hämyssä. Naisten Sivun Nurkka-kolumni kertoo lehden lukijoille työn ja perhe-elämän kiemuroista oman versionsa, Nurkan Takana-blogi paljastaa loput. Ainakin periaatteessa.

Osansa aloittelevan kolumnistin kynästä saavat muotoilevat alusvaatteet, miesten kalsarit, sisustuslehdet, superäidit, pornokauppiaat, maahiset ja ulkonäködoupatut missit. Mutta keski-ikäisen naisen maha on kova, lähes ylitsepääsemätön vastus.

Mahalaskun voi lukea netissä!

Yllätys, yllätys! Mahalaskun voi lukea luku kerrallaan tältä kotisivulta. Kirjaa ei ole enää saatavana paperisena eikä sähköisenä versiona. Kustantaja antoi mielellään luvan huiskauttaa Mahalaskun nettiin, vapaasti luettavaksi.

Joten olokeepa hyvät, linkeistä löytyy luku kerrallaan. Tekstin muokkaaminen täällä julkaistavaan muotoon on vielä hieman hitaanlaista, uusia lukuja ilmaantuu pikkuhiljaa.

 
Mahalasku