RSS Feed

Kysymyshattu

0

2 huhtikuun, 2014 by kirsipeh

Täydensin tänään Kysymyksiä-sivulle lisää vastauksia. Valikoin aluksi mukaan ne ihan tavallisimmat kysymykset, joita kysytään kouluvierailuilla, mutta myös tilaisuuksissa, joissa on aikuisyleisö. Hassujen tai harvinaisempien utelujen vuoro tulee myöhemmin.

Otan kouluvierailuille mukaan sini-puna-oranssin kysymyshatun, jossa on valmiina pahvilappusilla kysymyksiä kirjailijan työstä. Jos lasten ja nuorten kanssa ei oikein meinaa päästä jutustelun alkuun tai kysymistä ujostellaan, kysymyslappujen poimiminen kiertävästä hatusta yleensä murtaa jään. Usein kouluilla tosin on valmisteltu open kanssa jo etukäteen kysyttävät, se on aina kivaa! Ja kysymykset tietysti yllättävämpiä.

Olen vastannut kysymyshatun kysymyksiin monta monta kertaa. Silti jouduin taas pysähtymään joidenkin vastausten ääreen pitkäksi toviksi. Peruskysymykset kuten miksi kirjoitat, mistä saat aiheesi, miksi kirjoitat nuorille, ovat aina vaan hankalia vastata. Kun ei oikein voi kuitata, että en ihan tarkalleen vieläkään tiedä, vaikka pohdin näitä kysymyksiä jos en joka päivä, niin ainakin joka viikko.

Tänään kirjoitan, koska se vetää puoleensa – novelli huutelee loppuun työstämistä. Tänään saan aiheeni maaseutuympäristöstä ja heittäytymällä lajityyppinä minulle oudompaan romantiikkaan. Tänään en kirjoitakaan nuorille!

Ja huomenna vastaisin taas jotain muuta.


0 comments »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Bookmarks

Archives: