Kuvituskuva  
 
Kirjat
Kolumnit
Työpöydällä
Vinkkejä
Vieraskirja
 
 
Työpöydällä Etusivulle

2011:  tammihelmimaalishuhtitoukokesäheinäelosyyslokamarrasjoulu

►  31. joulukuuta

Olipahan vuosi.! Englannin matka, työskentelyapuraha, Aloituskiekon julkaisu, hellekesä, venereissut.. Ei kesähäitä tänä vuonna, mutta ainakin yhdet rippijuhlat ja yhdet ristiäiset. Kirja-asioissa tuli sinkoiltua ympäri ämpäri. Kaksi vanhinta muutti osaviikoksi opiskelijakämppään, nuorin sai vihdoinkin oman huoneen. Viidakkomajaan valmistui aitta. Lapset kasvavat yhä suuremmin harppauksin. Talvi ei meinannut tulla millään, mutta muistutti sentään olemassaolostaan juuri tänään, uudenvuodenaattona. Oikeaa talvea odotellessa, lempeää loppuvuotta ja hilpeää uutta vuotta jokkaiselle!!!

►  18. joulukuuta

Koulujoulukiireet ovat työntäneet kirjoitustyöt hetkeksi sivummalle. Muutama lehtijuttu on siinä sivussa surattu, tietysti jouluisia nekin. Tänään Pete käväisi kuvaamassa Joulupukin, joka heiluttaa iloisesti kättään kauniisti valaistusta ladosta ohikulkijoille. Sen oli rakentanut ja pystyttänyt muuan pariskunta ihan vain muita ilahduttaakseen, ihan vain siksi, että niin voi tehdä. Loistoidea! Moni autoilija ja lenkkeilijä on taatusti ohi kulkiessaan miettinyt, oliko se tosiaan Joulupukki..?? Oli se! Eilen käväistiin joulutapahtumassa rustaamassa joulugalluppia. Muuan kymmenvuotias katsoi kuin ufoa, kun häneltä kysyttiin joululahjabudjettia.. Luonnollisesti hän tekee perheenjäsenilleen lahjat itse, eikä sorru shoppailemaan. Taas sai todeta, että lasten viisautta kannattaa kuunnella. Lempeää joulunaikaa, pikkupakkasta ja sopivasti lunta, niitä toivoteltakoon!

►  6. joulukuuta

Ensimmäinen paperituloste tehty Punaviivasta! Tarkoittaa sitä, että raakateksti on valmis, mitta sopiva, juoni kuljetettu loppuun asti ja melkoinen määrä tarkistamista, korjaamista ja lisäyksiä tehty. Seuraavaksi kynän kanssa paperitulosteen kimppuun, tosin sitä on vähän aikaa pidettävä pienen etäisyyden päässä, jottei tule omalle tekstilleen sokeaksi. Aikataulussa ollaan siis: Punaviivan käsikirjoitus valmistuu tammikuuksi. Kustannustoimittajan kommenttien jälkeen hiomiselle jää vielä aikaa kevään verran. Hassu huomio muuten: pituutta tuli melkein merkilleen saman verran kuin Aloituskiekossa. Mitä tämä kertoo kirjoittajan kokonaisuuksien hallintakyvystä? Vissiin sitä, että se on melko tarkalleen 170 000 merkin mittainen..! Hyvää itsenäisyyspäivää!

►  3. joulukuuta

Kakskytyks yötä jouluun on, laskin aivan itse äsken.. Se tarkoittaa tasan kolmea viikkoa. Nyt jos haluaisi ottaa ressiä, niin sitä olisi tarjolla. Kieltäydyn. Odottakaapa vain, kun pienistä lapsista kasvaa nuoria naisia tai miehiä. Jouluun tulee paljon enemmän joustavuutta ja rehellistä toiveiden kuuntelua. Lahjamäärä vähenee, laatu ja osumatarkkuus paranee. Joulupöydästä voi surutta jättää pois kaiken sen, mitä kukaan ei kuitenkaan oikeasti halua syödä. Siis ei enää tarvitse huomioida kasvatuksellisia ja perinteitä ylläpitäviä seikkoja. Joulusaunasta ei enää tarvitse suoriutua hopulla, kun ei kellon kanssa tarvitse vahtia pukin saapumista. Lahjat ovat aattoaamusta saakka kuusen alla ihailtavina, eikä kukaan mene niitä hiplaamaan. Paitsi ilmiselviä suklaakonvehtirasioita, joita ei enää tarvitse piilotella. Muutama täytyy varmuuden vuoksi maistella jo päivällä. Jouluna teinikin taantuu, äidin ja isin seura, suklaarasia ja hömppäelokuva kelpaavat mainiosti. Ihana joulu! Mutta sitä ennen vielä muutama hikinen työviikko. Ilouutisia itselleni: Punaviivan käsikirjoitus valmistuu tammikuuksi! Ensimmäinen kokonainen versio on valmis, jäljellä paras ja hauskin osa, muokkaaminen ja työstäminen.