Kuvituskuva  
 
Kirjat
Kolumnit
Työpöydällä
Vinkkejä
Vieraskirja
 
 
Työpöydällä Etusivulle

2011:  tammihelmimaalishuhtitoukokesäheinäelosyyslokamarrasjoulu

►  25. maaliskuuta

Syksyllä julkaistava Aloituskiekko on kirjoittamisen juhlavaa osastoa, arkinen kirjoitusaherrus sisältää paljon muuta. Esimerkiksi käyköön kulunut viikko. Viime viikonloppuna kirjoitin Savon Sanomiin Ajassa-palstalle kolumnin "Periaatteet ja käytäntö", jonka julkaisupäivä oli tiistai. Sunnuntaina kävimme puoliskon kanssa tekemässä juttua lasten hiihtokilpailuista Vehmersalmella, se ilmestyi tiistain Soisalon Seudussa. Keskiviikon Kirkko ja koti-lehdessä oli jo aiemmin tekemämme juttu Nella Koskellista otsikolla "Tarinankertojan kuoppainen tie". Tiistai-illaksi oli sovittu jutunteko kyläyhdistyksen kokouksessa Jukolan viestiin liittyen, mutta se peruuntui. Viikolla työstettiin myös puoliskoni Peten kuvaamiseen liittyvää rahoitusasiaa, kirjalliseen muotoon tietenkin. Perjantaina ilmaantui ajankohtainen lehtijutun aihe, mutta se toteutetaan ensi viikolla. Lauantaina mennään seurakuntatalolle tekemään juttua naisten hemmottelupäivästä, paikallislehteen tällä kertaa. Sunnuntaina ei ole pakollisia kirjoitushommia, silloin vietetään perheessä 17-vuotissynttäreitä. Ja toivotaan hyvää hiihtosäätä.

►  21. maaliskuuta

Kevätpäiväntasaus. Vauhti kohti valoisaa kesää kiihtyy entisestään. Viikkoja vierähti tässäkin kolme aivan huomaamatta. Aloituskiekon lopullinen kansien ulkoasu on valmistunut. Meinasin jo kirjoittaa, että en olisi itsekään pystynyt parempaan, mutta korjaankin, etten olisi edes osannut kuvitella mitään noin nappiin osuvaa! On mukava heittäytyä ammattilaisten käsiin ja nähdä, kuinka homma sujuu, kun on tekijä miehet ja ‒naiset asialla. Minna Canthin päivä liputettiin viime lauantaina. Äitienpäivän lisäksi ainoa naisten kunniaksi liputettava? Tosin Minnanpäivään yhdistetty tasa-arvo kattaa paljon muutakin kuin tylyn mies-nais-akselin. Lueskelin sieltä täältä Minnan elämänvaiheita ja hänen kirjoittamiaan kirjeitä. Melko ravakka täti sanankäänteissään. Ja pätisi vielä tänä päivänäkin.

►  1. maaliskuuta

Almanakan kuukausilehdet kääntyvät kevättä kohden yhä kiihtyvämmällä vauhdilla! Enää pieni piraus, niin kevät tulee ja yllättää. Sitä ennen on hinku hiihtää tämän talven lumia aina kuin vain mahdollista. Ja lunta ON. Syksyllä ilmestyvän nuorten kirjan kannen ensimmäisiä hahmotteluja tuli kustantajalta kommentoitavaksi. Yllättävän valmiinnäköisiä jo nyt. Suosikkini oli sama kuin kustantajan, vaikka muutkin vaihtoehdot olisivat toki kelvanneet. Seuraavan syksyn kirjoja taidetaan markkinoida aina vain aikaisemmin keväällä vai kuvittelenko vain? No minuahan ei haittaa, hyvissä ajoin valmisteltu on parempi kuin kiireessä reväisty. Ja aatella, ens kuun jälkeen on jo toukokuu!