Kuvituskuva  
 
Kirjat
Kolumnit
Työpöydällä
Vinkkejä
Vieraskirja
 
 
Työpöydällä Etusivulle

2011:  tammihelmimaalishuhtitoukokesäheinäelosyyslokamarrasjoulu

►  25. lokakuuta

Sujuvasta kirjoitustaidosta on hyötyä, kun yrittää esmes Kelalle kirjoittaa oikaisupyyntöä (koskien tytärten opintotukiasioita), mutta välillä herää epäily oman lukutaidon ja ymmärryksen suhteen. Miten se pykälien ja numeroiden ja päätösten ja käsitteiden pyörittely on niin vaikeaa??? Ei ainakaan alaikäinen pystyisi itse edes valittamaan, saati huomaamaan tehtyä päätöstä virheelliseksi. Kuinkahan monelle niin on käynyt tänäkin syksynä? Viikon sisällä lehtijuttuja on tehty kahdesta synttärisankarista: 10-vuotiaasta sillasta ja 75-vuotiaasta miehestä. On tutustuttu myös pitsinnypläysperinteeseen maailmanlaajuisesti, olipa sekin! Punaviivan kirjoitustyö on edennyt vaihteeksi hyvin, tekstiä on syntynyt määrällisesti ihan mukavasti, laatu on vielä kysymysmerkki… Loppuviikko menee Helsingin Kirjamessujen reissulla, joten seuraavat jutut kirjoitellaan ensi viikolla. Paitsi että virkatyö jo kutsuu ja aika on taas kortilla!

►  14. lokakuuta

Jo nyt harmittaa, että virkavapaata riittää enää kolmeksi viikoksi. Kirjoittamista (ja rehellisyyden nimissä muutakin tekemistä) olisi vielä niin paljon! Nuorisolla alkoi tänään syysloma, käytännössä se tarkoittaa sitä, että päivällä kirjoittaminen ei onnistu. Aina on juttelijaa, kysyjää ja avuntarvitsijaa milloin missäkin asiassa. Vaikka ei passaa valittaa, hyvä että äiteen seura vielä kiinnostaa. Mutta jospa tämän viikon voisi hyvillä mielin käyttää niihin muihin kasautuviin hommiin, laittaa puutarhan talvikuntoon, venekin on nostamatta ja komposti kääntämättä. Jaa, siivotakin pitäisi. Ja entä se navetan studio..? Ja verannan kaapisto..? Oijoi, taitaisi sittenkin olla helpompaa nauliutua tietokoneen ääreen..!

►  13. lokakuuta

Huh, olipa päivä eilen. Aamupäivällä tehtiin hiukka hätäisesti yksi lehtijuttu, olin jo menossa suihkuun kaupunkiin lähtöä varten, kun tuli soitto jutusta, joka pitäisi tehdä "just nyt". Pete kiirehti kuvaamaan, sovittiin puhelinhaastatteluksi loput. Eväät kassiin, kuopus koululta mukaan ja kaupunkiin. Perillä asioiden hoitoa ja valmistautumista illan haastattelusessioon Suomalaisessa kirjakaupassa, ensin Panu Rajala Juhani aho-teemasta, toisena Tuula Vainikainen kotipesän tyhjenemisestä. Molemmat haastateltavat olivat niin mainioita ammattilaisia, ettei juttua tosiaan tarvinnut nyhtää, suunnilleen pitää oikeilla urillaan vain. Suoraan haastattelusta autoon, kotona pikainen vaatteiden ja kassin vaihto ja jumppaa pitämään. Ja uudet jumppakasetit ennätin päivällä hakea, mutten kuitenkaan kuunnella… Mutta menihän se, jollain lailla. Melko rättipoikki, kun lopulta yöksi asti kotiin pääsin. Missä välissä tässä muka virkatöitä olisi edes ehtinyt tehdä..?!