RSS Feed

Ehdokkuus on kirjallisuuspalkinnon mitalisija

0

25 tammikuun, 2016 by kirsipeh

Vielä yhdet kakkukahvit Voittolaukaukselle?

Vielä yhdet kakkukahvit Voittolaukaukselle?

Voittolaukaus pääsi joulukuussa ehdolle Topelius-nuortenkirjapalkinnon saajaksi, se oli upea huipennus sarjan päätökseksi. Palkinto luovutettiin tammikuussa juhlallisesti ja ansaitusti Siiri Enorannan kirjalle Surunhauras, lasinterävä, mikä ei Voittolaukauksen ehdokkuuden iloa ja arvoa yhtään himmennä.

Suomessa ilmestyy vuosittain melko korkea pino nuortenkirjoja, kymmeniltä erikokoisilta kustantajilta. Pääseminen kirjallisuuden ammattilaisista koostuvan raadin Top-5-ryhmään, se on kyllä kova juttu, ihan polvia notkistuttaa. Joten aivan turhia ovat ne pahoittelut, ”kun et nyt sitten sitä palkintoa saanut”.

Palkintoehdokkuus antaa kirjailijalle ilahtumisen lisäksi lämpimän onnistumisen tunteen: teen tätä juttua jollain tapaa oikein, tekemisiäni on ymmärretty, niitä on luettu ajatuksella ja vaikuttuneina. Että siis WAU!

Kuopiolainen kirjailija Tatu Kokko sen mainiosti muotoili Savonia-kirjallisuuspalkinnon jakotilaisuuden jälkeen: oli hienoa olla jaetulla hopeasijalla! Savonia-palkinnon pokkasi Karo Hämäläinen kirjallaan Yksin, Tatun Rob McCool ja Krimin jalokivi oli yksi kuudesta ehdokkaasta.


0 comments »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Bookmarks

Archives: