RSS Feed

Haaste: anna lahjaksi kirja

0

24 marraskuun, 2014 by kirsipeh

Kaksi jo paketissa, kolmas menossa, loput vielä kaupan hyllyllä.

Kaksi jo paketissa, kolmas menossa, loput vielä kaupan hyllyllä.

Heitän haasteen: osta lahjaksi ainakin yksi kotimainen kirja, mieluummin vaikka kaksi. Tai kolme tai neljä tai koko pukinkontti täyteen.

Kirjalahja suo saajalle ylimääräisen palasen elämää, sellaista jota hän itse ei voi tai ehkä ei edes kannata kokeilla. Muutama tunti elämänkokemusta lisää, vaarantamatta terveyttä, taloutta tai maailmanrauhaa. Kirja tuo tunteita koettavaksi, ajatuksia ajateltavaksi, elämän ymmärrystä, suomen kielen tajua koko loppuelämäksi.

Kirjan voi valita saajalleen ajatuksella ja harkiten tai antaa sattumalle sija. Sen verran random-periaatetta on hyvä rajata, että lapsille ja nuorille kirjat noudetaan lasten ja nuorten osastolta. Ei tule eettisiä ongelmia – ja kotimainen lasten ja nuorten kirjallisuus käy kaupaksi hiukkasen enemmän.

Suomalaista kirjallisuutta ei kustanneta, ellei sitä joku osta. Kirjalahjan antaja saa kaksinkertaisen ilon, sekä lahjan antamisesta että suomalaisen kirjallisuuden tukemisesta.

Joululahjapohdinnat selvitetty, kirjalahja kannattaa aina. Suomen kieli kiittää, kotimainen kirjallisuus kiittää, kirjailijat kiittävät!


0 comments »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Bookmarks

Archives: