Kuvituskuva  
 
Kirjat
Kolumnit
Työpöydällä
Vinkkejä
Vieraskirja
 
 
Työpöydällä Etusivulle

2011:  tammihelmimaalishuhtitoukokesäheinäelosyyslokamarrasjoulu

2012:  tammihelmimaalishuhtitoukokesäheinäelosyyslokamarrasjoulu

►  29. marraskuuta

Oisko normipäivä? Ennen aamuseitsämää naapuriin kyytiin, koululla tunti multimediatyön yms. valmistelua ja joulunalustoimenpiteiden hoitamista, tunti multimediointia lasten kanssa, mahdollisen opettajansijaisen työhaastattelu, toinen tunti multimediaa ilman taukoja, viiden minuutin lounas ruokalassa, kymmenessä minuutissa matikan tunti käyntiin ohjaajan jatkettavaksi, työryhmäkokous, joka venyi yliajalle, sukellus suoraan kuvataiteeseen kahdeksi tunniksi, toinen työhaastattelu, isännän kyydillä kotiin, matkalla ruokakaupassa käynti, vartin tauko keittiössä teen ja sanomalehden kanssa, juttukeikalle poissäästettävän palvelukeskuksen viimeiseen pikkujouluun, kotiin palattua sähköpostikonsultointia ja neuvottelua kiireellisen kuva- ja tekstiasiakkaan kanssa, pitsapohjan pyöräytys puolison ja kuopuksen jatkettavaksi, pikainen kuorolaulujen kertaus pianon ääressä, kuoroharkkoihin, jossa onneksi lopeteltiin etuajassa ja sitten onkin jo vapaa-aikaa. Ja kello on taas yli yhdeksän. Hohhoijaa.

►  25. marraskuuta

Kirjan kantit tarkistettu tämän vuoden Kirjakantissa Kuopiossa! Perjantaina avajaisissa ja samalla Savonia-palkintoehdokkaita katsastamassa, päälle vielä pyörähdys kaupungin vastaanotolla ja King’s Crownissa Runojameissa. Muutenkin yökulttuurikierroksella kaupungilla. Lauantaina aamupäivällä pohjoissavolaisia kirjailijoita jututtamassa, lopuksi vaihdoin roolia haastattelijasta haastateltavaksi. Mielenkiintoisia ajatuksia ja yllättäviä taustoja, kirjoilla ja kirjailijoilla. Iltapäivällä kuuntelemassa Marko Kilpeä, joka kertoi kuvin ja sanoin kirjan Elävien kirjoihin muuntumisesta elokuvaksi. Huippuhyvä esitys, olisi kuunnellut vielä monta tuntia! Helmikuun ensi-ilta merkitty kalenteriin. Illalla Tuomari Nurmion haastattelu ja keikka Peräniemen Kasinolla, lämmittämässä myös Farao Pirttikangas ja J!Kumpulainen. Tajuttoman hyvä keikka ja mielenkiintoiset jutut! Kyllä kulttuuri laajentaa tajuntaa, suorastaan räjäyttää kuonan pois. Ensi vuoden Kirjakanttia odotellessa..

►  11. marraskuuta

Hyvää isänpäivää! Tänään vauhdikas startti aamupäivällä melkein lähinaapurin roskakatokselle, johon tuntemattomat henkilöt tuntemattomalla autolla olivat tuoneet ja kipanneet kaikenlaista ongelmajätettä. Ihmettelyä kerrakseen, ja lehtijutunaihetta. Jo ennen puoltapäivää jutuntekoon paikallisen metsästysseuran 50-vuotisjuhlaan. Hyvää hirvikarjalanpaistia oli. Juhlakahville ei ehditty jäädä, vaan palattiin kotiin isänpäiväruokailemaan koko perheen ja apen kanssa. Vieraskentällä on jostain syystä edennyt kuluneen viikon tahmeasti, vaikuttaako viikon päässä uhkaava virkatyöhön paluu jo nyt? Tulevalla viikolla on oltava topakampi, vaikka ohjelmassa on mm. kaksi juttukeikkaa het huomenna ja yksi kouluvierailu tiistaina. Ja sitä rataa, kuten Hilla ja Noora sanoisivat.

►  1. marraskuuta

Aatella, ens kuun jälkeen on jo tammikuu. Niin se aika rientää… Sikälikin kiivaasti rientää, että reilun kahden viikon kuluttua pitäisi palata taas virkatöihin, ja kirjoitushommat ovat vielä pahasti kesken. Järjellä tietää, että aina se tuntuu siltä, mutta tunne sanoo, että paniikinpaikka on lähellä. Siihen tunteeseen ei auta muu kuin itsensä läkähdyksiin kirjoittaminen. Tai toisaalta heittäytyminen johonkin ihan muuhun. Viikonloppuna se muu on lehtiyhtiön henkilöstöbileet, teemana Havaiji, hihhei! Tänään illalla jutuntekoa lasten ja nuorten sosiaalisen median käytöstä, koulutusta vanhemmille. Kiinnostavaa ihan muutenkin, juttu syntyy sivutuotteena. Ja siitä tämä uusi kirjoituskuukausi pyörähtää täysillä käyntiin.