Kuvituskuva  
 
Kirjat
Kolumnit
Työpöydällä
Vinkkejä
Vieraskirja
 
 
Työpöydällä Etusivulle

2011:  tammihelmimaalishuhtitoukokesäheinäelosyyslokamarrasjoulu

2012:  tammihelmimaalishuhtitoukokesäheinäelosyyslokamarrasjoulu

►  28. syyskuuta

Verkko-opiskeluvälineiden kanssa tultu jo tutummiksi, eikä tosiaankaan ole kalaverkoista ja pauloittamisesta kyse. Piti olla kevyempi viikko, mutta niin vain on pottua nostettu, haastatteluja tehty, juttuja kirjoitettu ja opiskeltukin vähän. Kun osa lehtien vakiokolumnisteista on kunnallisvaaleissa ehdokkaana, me ei-ikikuunapäivänäehdokkaana-olevat paikkaamme heidän jättämiään aukkoja vaalikaranteenin ajan. Täysimittaisen kolumnin kokoon raapiminen onnistui alle 12 tunnissa, hyvää harjoitusta jos mikä. Tosin perjantain kolumni Savon Sanomissa ei nyt sitten ole niin napakka kuin toivoisin, mutta oma arvonsa lienee myös sillä, että tekee pyydettyä tavaraa annetun mitan. Ainakin toivon niin.

►  22. syyskuuta

Viikon saldoa: kirjoitettu lehtijutut koulun uusista tuulista, 90-vuotiaasta, traktorin oston 55-vuotismerkkipäivästä, tsasounasta, paralympialaisten pronssimitalistista ja koulun liikuntapäivästä. Harrastusryhmissä käyty jumpassa ja kuorossa. Puutarhasta kerätty loput kesäkurpitsat, keitetty omenasosetta, harkittu omenaviinin valmistusta. Omenoita on. Aloitettu kirjoittamisopintoja, hankkiuduttu vaikeuksiin verkko-opiskelun välineiden kanssa. Ne eivät ymmärrä minua enkä minä niitä. Ne ovat kuitenkin nyt työpöydällä päällimmäisenä, ilkkuvat ja huutelevat mokomat..

►  12. syyskuuta

Kosteaa ja lämmintä, siinä säähavainto lyhyesti. Tarmokasta säilöntää: tänään puolukkasurvosta, puolukkahilloa, vispipuuroa ja pakastepuolukoita. Lehtijutturintamalla on tällä viikolla hiljaisempaa, vain pari pientä asiaa, mutta sunnuntaina saadaan pistää kaikki toimintatarmo kehiin. Jukolan viesti juostaan Vehmersalmella 2014, mutta jo nyt kisaorganisaatio harjoittelee toimiaan suunnistuksen SM-viesteissä Leppävirralla. Kisat ovat siis samalla ns. Esi-Jukola. Puolisko kuvaa rasteilla, risukoissa ja muualla, minä koetan parhaani mukaan tuottaa lyhyttä uutispätkää jatkuvalla syötöllä nettiin ja siinä sivussa opastaa median ammattilaisia paikan päällä.. Huhuh. Vähänkö jänskättää.

►  7. syyskuuta

Pihalla voi edelleen napsia vattuja, viinimarjoja ja mansikoita, sekä punaisia että niitä hurjasti rönsyäviä albiinoja valkoisia, nam! Loppuviikon ohjelma meni uusiksi, joten Punaviivan jatko saa odottaa tosi teholla käynnistymistä ensi viikkoon. Alkuviikko vietettiin kuopuksen kanssa tyttöjen reissussa. Matkalla soi puhelin ja pyydettiin paikalliseen kirjakauppaan haastattelemaan Sirpa Kähköstä lauantaina, siis huomenna. No iliman muuta, kiva pesti! Tosin Hietakehdon lukemisessa tuli pikkasen kiire, sain sen eilen hyppysiini. Mutta kun ilokseen lukee, niin sujuuhan se! Suosittelen lämpimästi!

►  2. syyskuuta

Sataa, sataa, mutta onneksi ehdin sateiden välissä poimia parina päivänä viimeisiä punaviinimarjoja. Ikävä flunssapöpö on asettunut karhentamaan kurkkua, pääkin on välillä huteranoloinen. Mutta parannellaan, onneksi kiireimmät hommat on saatu alta pois. Ajassa-kolumni tulevalle viikolle on muutamaa puhelintarkistusta vaille valmis, keliakia-viikon juttu paikallislehteen tarkistettavana haastateltavalla. Tänään pakkaan isoon kassiin vähän tavaroita (jotta mahtuu riittävästi tuliaisia), huomenna lähdetään kuopuksen kanssa kohti Espoon Kauklahtea, tiistaina Suomenlahden yli etelänaapuriin. Henkinen ja fyysinen irtautuminen virkatyörutiineista ennen marraskuulle kestävää kirjoitussessiota. Kivaa!