RSS Feed

Arvosteluja rikosromaanista Karhuvaaran uhri

0

18 joulukuun, 2015 by kirsipeh

Karhuvaaran uhri, Murha-mylly-sarjan kirja nro 128.

Karhuvaaran uhri, Murha-mylly-sarjan kirja nro 128.

Rikosromaani Karhuvaaran uhria on luettu ja arvioitu:

Luontokuva-lehti (Suomen Luontokuvaajien aikakauslehti) toteaa mm. ”…tässä dekkarissa puitteet ovat kohdallaan. Hyvä toimintaympäristön kuvaus, luontevat hahmot, mukava kirjoitustyyli.” ja ” Viihdyttävä kirja, oikein koukutti lukemaan. Sopisi karhuympäristöineen vaikka näyttävän elokuvan aineksiksi.” (Esa Mälkönen)

Luontokuva-lehden koko arviointi skannattuna luettavaksi täällä.

Suomen Dekkariseuran lehdessä Ruumiin Kulttuurissa Karhuvaaran uhrista todetaan mm. ”Täytyy sanoa, että kirjan luettuani en enää usko Avaraan luontoon enkä varsinkaan ulkomaisiin luontodokumentteihin.” (Sari Aho)

Ruumiin kulttuurin arvio tässä.

Savon Sanomat arvioi Karhuvaaran uhria tälviisii: ”Pehkonen pyörittelee taitavasti tilanteita, ja kokonaisuus on rakennettu jäntevästi. Poliisityö on uskottavaa ja rikos ratkeaa jännittävien käänteiden ja onnistuneiden lukijan harhautusten kautta. Erityisen riemastuttavaa kirjassa ovat muutamat kreisit huumoripiikit, kun niitä vähiten odottaa.” (Helena Miettinen)

Savon Sanomista skannattuna koko arvio .

Amman lukuhetkessä Karhuvaaran uhri oli onnistunut yllättämään lukijansa: ”…yllätyin siitä, kuinka miellyttävää tekstin lukeminen oli sekä kuinka sujuvasti tarina eteni ja imaisi lukijan mukaansa.”

Linkki Amman lukuhetken arvioon tässä: Karhuvaaran uhri Amman lukuhetkessä

Suomi lukee -blogisivustolla ajateltiin esimerkiksi näin: ”On aina piristävää, kun dekkarissa on jokin juju: jokin sellainen näkökulma, jollaista ei yleensä ole.” ja ”Väkivalta ei ole kantava voima Karhuvaaran uhrissa, vaan ennemmin mennään mainitsemani luonnon sekä rikostutkinnan ehdoilla.” (Lukutoukka-Krista)

Linkki Suomi lukee-sivuston arvioon tässä: linkki Suomi lukee.

Monilla kirjastoilla on omia lukijoiden tai kirjastoammattilaisten kirja-arvostelusivuja. Tässä esimerkki Haapajärven kirjaston sivuilta blogista Tuhat elämää: ”Karhuvaaran uhri koukuttaa yhtä hyvin nuoren aikuisen kuin eläkeläisen, miehen ja naisen – ja varohan vain, myös sinut, jos lajisi on kotimainen jännäri! Luettuasi alat miettiä, monestiko sinuakin on huijattu…” (Birgit Hyvönen)

Tuhat elämää-sivulle tässä linkki.

Yle Areenassa on vielä kuultavana kirjailija Marjo Heiskasen arvio Karhuvaarasta. Heiskanen toteaa mm. näin: ”Ei ole mitenkään yksinkertaista ujuttaa ”kiva tietää” -tyyppistä fakta-aineistoa perinteiseen kaunokirjalliseen kerrontaan. Pehkonen on onnistunut siinä mainiosti.” ja ”Kerronnan mukavasti jutusteleva sävy ja erämaayhteisön eloisa kuvaus kantavat…” (Marjo Heiskanen)

Yle Areenassa arvio kuultavissa tallenteena ohjelmassa Sanoin Savossa.

Länsi-Savossa Karhuvaaran uhria oli luettu ja tuumattu seuraavaa: ”Pehkonen kerii juonta taitavasti auki, antaa lukijalle vihjeitä, mutta jättää ratkaisevat vinkit ja henkilöt piiloon. Niinpä jokainen oivallus houkuttelee lukemaan eteenpäin.” ja ”Teksti on nopealukuista ja dialogi hyvää.” (Kirsti Vuorela)

Länsi-Savon koko arvio tässä, skannaus Länsi-Savo.

Tietenkin tähän oli poimittu kooste kehuista… mahdolliset risut voi käydä tarkistamassa kunkin linkin takaa!

 


0 comments »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Bookmarks

Archives: